Complete Gids Voor Afmetingen Van Handbagage

Complete Gids Voor Afmetingen Van Handbagage

Nu we het komende jaar weer kunnen reizen, kunnen we met de voorbereidingen beginnen. Hoewel het belangrijk is dat je al je spullen hebt ingepakt, moet je ook nadenken over je handbagage en of die wel aan de juiste afmetingen voldoet.

Niemand wil betrapt worden met een tas die te groot is, vooral omdat er dan flinke bagagekosten kunnen worden aangerekend. In deze gids hebben we de afmetingen van handbagage verzameld van de grote luchtvaartmaatschappijen waarmee je binnenkort misschien gaat reizen, evenals enkele functies waarop je moet letten bij het kopen van een handbagage tas of reiskoffer.

Finding the right size bag

De juiste maat handbagage tas of koffer

Nadat je je vlucht hebt geboekt, dien je de afmetingen voor de handbagage van jouw luchtvaartmaatschappij te bekijken, zodat je zeker weet dat je handbagage binnen de juiste limieten qua maat valt. Veel luchtvaartmaatschappijen zullen aangeven of er toeslagen gelden voor bagage die groter is dan de afmetingen, dus controleer altijd het relevante beleid.

De afmeting van de handbagage van Aer Lingus is 55x40x24 cm met een maximaal gewicht van 7 kg. Passagiers mogen naast hun handbagage ook een klein persoonlijk item meenemen.

De handbagage van Air Malta is 40x55x25 cm met een gewichtsbeperking van 10 kg.

De handbagage richtlijnen van British Airways zijn vrij royaal, waarbij passagiers één stuk handbagage en één laptop/handtas mag meenemen, zolang het totale gewicht niet meer dan 23 kg is. De handbagage van British Airways is 56x45x25cm en het maximum voor de laptop/handtas is 40x30x15 cm.

De handbagage van Easyjet is 45x36x20 cm zonder gewichtsbeperkingen. De luchtvaartmaatschappij staat je slechts één stuk handbagage toe aan boord, tenzij je een stoel voorin of een stoel met extra beenruimte hebt geboekt.

De juiste maat handbagage tas of koffer

De afmetingen van de handbagage van Jet 2 zijn 56x45x25 cm met een gewichtslimiet van 10 kg. Je mag ook een klein persoonlijk item, zoals een laptop of handtas, meenemen.

De afmetingen van de handbagage van Ryanair zijn 40x20x25 cm zonder beperkingen op het gewicht. Je mag maar één tas meenemen en deze moet binnen de limieten van de afmetingen zijn.

De handbagage van Tui is 55x40x20 cm en het maximale gewicht is 10 kg. Als je extra tassen hebt, zoals een handtas of laptop, moeten deze in je handbagage passen.

Als je met Virgin Atlantic vliegt, moet je ervoor zorgen dat je handbagage niet meer dan 56x36x23cm groot is en niet meer dan 10 kg weegt.

De afmetingen van de handbagage van Wizz Air zijn 40x30x20 cm met een maximum gewicht van 10kg. Je mag geen handbagage op wieltjes meenemen, tenzij je voor Wizz Priority kiest waarbij je een handbagage limiet van 55x40x23 cm hebt.

Waarop moet je letten bij handbagage?

Zodra je de maximale afmetingen van de handbagage van jouw luchtvaartmaatschappij weet, kun je op zoek gaan naar een tas of koffer die aan de vereisten voldoet. Het gaat echter niet alleen om de grootte; er zijn verschillende andere kenmerken waarmee je rekening moet houden bij het aanschaffen van een nieuwe handbagage tas of koffer.

Veiligheid

Als je de kenmerken bekijkt, dan staat veiligheid bovenaan. Zorg ervoor dat je handbagage op slot kan, met voldoende binnenvakken voor extra veiligheid. De Darcey Spinner is een geweldige keuze om je spullen veilig in te pakken, met meerdere compartimenten en een afsluitbare ritssluiting in het hoofdvak.

Waarop moet je letten bij handbagage?

Gemak

Hoewel vakanties ontspannend zijn, kunnen luchthavens wat meer stressvol zijn. Zorg ervoor dat je handbagage over handige functies beschikt om zo jouw vliegveld ervaring aangenamer te maken.

Handbagage waarmee je handsfree kunt rondlopen biedt optimaal gemak. Met twee handen vrij kun je je paspoort gereedhouden en ben je klaar om aan boord te gaan, terwijl je zonder zorgen door het gangpad beweegt. Een rugzak zoals de Curtis houdt je handen vrij, terwijl hij ook verschillende compartimenten met rits heeft en een veilige interne laptop hoes.

Sta er ook bij stil hoe je makkelijk je documenten kan pakken. Trolley tassen hebben vaak voorvakken die ideaal zijn voor het opbergen van benodigdheden die je snel bij de hand moet hebben zoals je paspoort of instapkaart. De City Spinner heeft drie voorvakken voor gemakkelijke toegang en veilig opbergen.

Aanpassingsvermogen

Je handbagage kunnen aanpassen is vooral handig voor mensen die alleen met handbagage reizen zonder 20 kg ruimbagage.

In het ideale geval wil je een tas die voldoende ruimte biedt om alles in te pakken, maar die je kan omvormen tot iets kleiners wanneer je op je bestemming aankomt. De Kipling Totepack is essentieel voor op reis en biedt een groot compartiment met rits dat je kan opvouwen tot een klein pakje en opbergen als je de tas niet gebruikt.

Comfort

Net als bij een tas die je gebruikt bij het winkelen, is comfort een sleutelwoord. Je wilt je vakantie niet beginnen met een pijnlijke rug of een stresserende ervaring op de luchthaven, alleen maar omdat je ongemakkelijk te dragen handbagage bij je hebt.

Als je liever handsfree bagage hebt, dan moet je op zoek gaan naar iets dat niet zoveel weegt met comfortabele schouderbanden. De Seoul is altijd een goede keuze. Deze lichtgewicht rugzak is de ultieme reisgenoot, met verstelbare schouderbanden en gemakkelijk toegankelijke voorvakken, evenals een ruim interieur en verschillende compartimenten met rits.

Voor degenen die liever met wieltjes door het vliegveld rollen, is de Kipling Curiosity ideaal. Deze kleine handbagage koffer is lichtgewicht, waardoor hij ideaal is om in de bagagerekken te tillen, terwijl hij ook beschikt over intrekbare handgrepen en een geïntegreerd TSA-slot.

GERELATEERD:Reistassen & handbagage gids

Dus of je nu een verre reis maakt of alleen maar een citytrip, zorg ervoor dat je een handbagage tas of koffer kiest die aan jouw eisen voldoet en binnen de regels valt van de bagage afmetingen die door je luchtvaartmaatschappij worden verstrekt. Kies de juiste reisgenoot voor jouw volgende avontuur uit ons volledige assortiment reisbagage.

Naar boven