Wat stop je in je schooltas?

Je schooltas uitzoeken is een van de leukste dingen van naar school gaan, maar soms is het wel lastig om te bedenken wat je allemaal mee moet nemen. De meeste scholen hebben een lijst met wat de kinderen moeten meebrengen, maar er zijn nog meer leuke spulletjes.

Een etui. Het is heel makkelijk om je pennen, potloden en andere schrijfspulletjes bij elkaar te bewaren in een etui.

Een gymtas. Sportkleding of schone kleding neem je het makkelijkst mee in een gymtas. Vaak zijn die niet zo groot.

Een lunchtrommel of -tasje. Met een lunchtrommel of -tasje bescherm je je lunch en zorg je ervoor dat je schoolspullen niet naar eten gaan ruiken - of onder de kruimels komen te zitten!

Tussendoortjes. Tussendoortjes zijn belangrijk voor kinderen; zo blijven ze tussen de maaltijden door alert en actief. Mueslirepen, appels en noten zijn goede keuzes die je schooltas niet vies maken.

Bekijk hier lunchtasjes
Wat stop je in je schooltas? | Kipling

Hoe deel je je schooltas in?

Het valt zeker niet mee om je schooltas overzichtelijk in te delen, zeker als je een drukke dag te wachten staat. Kipling-tassen bevatten veel vakken en zakken om al je schoolspullen te organiseren, maar er zijn nog meer manieren om alles netjes te houden.

Het is altijd een goed idee om vooraf in je agenda te kijken, zodat je precies weet wat je die dag mee moet nemen. Door bepaalde vakjes te gebruiken weet je altijd waar dingen zijn. Je zou bijvoorbeeld een speciaal vak voor tussendoortjes en een speciaal zakje voor pennen kunnen hebben.

Als je kleine spulletjes bij elkaar houdt in aparte tasjes, raak je ze minder snel kwijt én blijft je schooltas overzichtelijk. De etuis van Kipling helpen hier zeker ook bij. Ten slotte is het slim om etenswaren in een aparte trommel of een apart tasje te bewaren. Dan worden je schoolspullen niet vies en komen er ook geen geurtjes aan.

Bekijk onze schoolspullen
Hoe deel je je schooltas in?

Hoe maak je een schooltas schoon zonder deze in de was te doen?

Je kunt alle Kipling-schooltassen gemakkelijk schoonmaken zonder ze te wassen. Dankzij deze eenvoudige stappen blijft jouw tas helemaal op en top:

1. Verwijder kleine vlekken op de stof met een licht vochtig doekje

2. Bij grote of diepe vlekken kun je de tas in koud water doen en met een zachte borstel en neutrale zeep voorzichtig poetsen

3. Hang je tas op een schaduwrijke plek en laat hem aan de lucht drogen

Het is belangrijk dat je geen bleekmiddel of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Laat de tas ook niet in water weken. Als je de vlekken eruit gepoetst hebt, moet je de tas niet in de droger doen; dan krimpt hij misschien.

Gebruik ook geen chemische schoonmaakmiddelen, vlekverwijderaars of heet water. Deze kunnen het materiaal van je schooltas beschadigen.

Over productonderhoud
Hoe maak je een schooltas schoon zonder deze in de was te doen? | Kipling
Naar boven