Travel Light

TRAVEL LIGHT: ONZE REISTASSEN

Is er iets spannender dan te weten dat je binnenkort op vakantie gaat? Er is altijd zoveel opwinding en vreugde rond een aanstaande reis. Maar wanneer we plannen waar we heen willen, moeten we ook nadenken over welke bagage we meenemen.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben verschillende beperkingen qua gewicht en afmetingen voor bagage. Als je naar een drukke bestemming reist, kan de veiligheid van jouw reistas ook een aandachtspunt zijn. We willen natuurlijk zeker zijn dat onze belangrijkste en waardevolste voorwerpen, zoals geld en paspoorten, veilig op hun plaats blijven achter veilige ritsen in onze reistassen. In dit artikel bekijken we de belangrijkste kenmerken waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van reistassen.

Suitcases

Reistassen voor op het vliegtuig en de ferry

Als je met deze vervoermiddelen reist, weet je vast heel goed welke beperkingen er gelden, niet alleen voor het soort artikelen dat je mag meenemen, maar ook voor de grootte en het gewicht van de tassen./br> In de luchtvaart is het gebruikelijk dat alleen handbagage van een bepaalde grootte en gewicht wordt toegelaten. Dit is meestal om ervoor te zorgen dat er voor elke passagier ruimte is om een kleine tas mee te nemen in de cabine, maar het heeft ook gevolgen voor het evenwicht van het vliegtuig./br> Elke luchtvaartmaatschappij hanteert andere beperkingen voor het gewicht en de afmetingen van tassen, dus raadpleeg je luchtvaartmaatschappij voor deze informatie voordat je vertrekt. Het lijkt echter standaard om een handbagage met afmetingen van ongeveer 55x35x25cm en een gewicht van 5-10kg toe te staan./br> Soortgelijke beperkingen gelden vaak ook voor ferrymaatschappijen. De toegestane afmetingen kunnen soms echter groter zijn, en er is meer ruimte om extra stuks mee te nemen als je een cabine hebt geboekt, aangezien je dan de mogelijkheid hebt om deze in je kamer op te bergen.

Art M

Voor deze vervoerswijze kan je best op zoek gaan naar een kleine reisrugzak die je gemakkelijk door luchthavens en ferry terminals kunt dragen en die je aan boord veilig kunt opbergen. Lichtgewicht handbagage is essentieel wanneer je aan boord van een vliegtuig gaat, want je wilt je kostbare gewichtslimiet niet verspillen aan de tas zelf. Er zijn een aantal geweldige oplossingen voor dit type tas. ​​Rugzakken zijn een voor de hand liggende optie, verkrijgbaar in een reeks ontwerpen en kleuren en gemaakt van duurzame materialen waarmee je zowel lange als kortere trips kunt maken. Modellen zoals de ​​SEOUL zijn een van de beste reisrugzakken voor Europa en daarbuiten. Een tas in deze stijl is een uitstekende keuze voor de moderne digitale nomaden en reizende zakenlui, dankzij de gewatteerde laptophoes en de opbergruimte van 27 liter. Andere features zijn de vakken met een veilige ritssluiting aan de voorkant en zijkant om spullen zoals een waterfles of paraplu gemakkelijk op te bergen. Met een gewicht van slechts 0,65 kg is deze tas ook erg licht, zodat je ruim onder de gewichtsbeperkingen van je vervoerder blijft.

Backpack

Tassen voor auto- en treinreizen

Veel binnenlandse reizen kunnen worden gemaakt zonder op een vliegtuig of ferry te moeten stappen, maar reizen per trein of auto brengt ook ruimte- en gewichtsbeperkingen met zich mee, omdat je je koffers nog steeds gemakkelijk moet kunnen dragen. Gelukkig zijn veel van de functies van internationale reistassen net zo handig voor bagage die je gebruikt voor autoreizen en andere kortere reizen dichter bij huis. Aangezien voor auto- en treinreizen geen gewichtslimiet geldt, kan het handiger zijn om een tas op wieltjes te gebruiken wanneer je op reis gaat. Een koffer met 4 wieltjes zoals de Curiosity kan een prima oplossing zijn voor een weekendtrip, dankzij de beschermende harde behuizing die ervoor zorgt dat je spullen niet geplet worden. De geïntegreerde 360°-roterende wieltjes zorgen ervoor dat je de koffer eenvoudig in alle richtingen met je mee kan rollen.

Suitcases

Wat jouw reisplannen voor

Het nieuwe jaar ook zijn en hoe je er naartoe gaat, wij raden je ten zeerste aan om de restricties van je vervoersmaatschappij te controleren voor je op reis gaat. Als je zeker weet dat jouw bagage voldoet aan de voorwaarden, kun je zorgeloos reizen en kan je je bagage meenemen zonder problemen of extra last-minute kosten.Als je eenmaal weet waar je heen wilt, met vrienden, familie, op zakenreis of op een soloreis, zorg dan dat je de perfecte reiskoffer hebt voor jou en je spullen.

Suitcase
Naar boven