WE LIGHTEN YOUR STEP
TO LIVE YOUR BEST LIFE

ER WAS EENS

Eind jaren '80 ontdekten drie Antwerpse ontwerpers, verenigd door een gedeelde passie voor stoffen, crinkled nylon. Dit vederlichte en waterafstotende materiaal leidde tot het begin van Kipling: een lifestyle modetassenmerk voor mensen die altijd onderweg zijn.

CRINKLED NYLON

In 1987 ontdekten onze oprichters bij toeval crinkled nylon, toen ze experimenteerden met het verven van het vertrouwde textiel uit de jaren dertig. De stof werd te warm, maar in plaats van dat het verpest was, ontstond er een stijlvolle, gekreukte look. Deze kenmerkende stof, scheur- en waterbestendig, werd de sleutel tot het succes van Kipling.

KIPLING AAP

Geïnspireerd door "The Jungle Book", was de link met de aap gemakkelijk gelegd. Het weerspiegelt alles waar Kipling voor staat: plezier hebben, genieten van het leven, jezelf niet al te serieus nemen...

KIPLING VANDAAG

Onze iconische ontwerpen zijn gebaseerd op meer dan 30 jaar innovatie, en gemaakt van lichtgewicht, duurzaam nylon. Met een combinatie van functionaliteit en moeiteloze stijl creëren we tijdloze en veelzijdige essentials die overal en altijd met je meegaan. Van stad tot strand, van schoolgangen tot kantoor, en overal daar tussenin.

Naar boven