Hoe pak je een reistas in?

Wanneer je je reistas hebt gekozen, moet je nog even nadenken hoe je juist gaat inpakken. Wij hebben een aantal handige tips waardoor je optimaal gebruik maakt van de ruimte in je koffer en toch het overzicht behoudt.

Begin altijd met het inpakken van de zwaarste spullen (schoenen, dikke truien en broeken). Deze plaats je in het midden van je reistas of koffer. Dan rol je lichtere kleding zoals T-shirts, pyjama’s en ondergoed op en plaatst die eromheen. Formele kleding als overhemden en jurken leg je bovenop om kreukels te voorkomen.

Draag tijdens het reizen je dikste kleding om ruimte in je koffer te besparen. En mocht je na al deze tips nog steeds niet uitkomen, haal dan alle boeken uit je koffer en download ze als e-book.

Gebruik vooral ook reisaccessoires zoals tasjes, toilettassen en make-uptasjes om je (hand)bagage te organiseren.

Kies een Kipling-koffer
Hoe pak je een reistas in?   | Kipling

Hoe groot zijn de reistassen van Kipling?

De reistassen van Kipling zijn in veel verschillende formaten verkrijgbaar, van handige handbagage tot praktische weekendtassen en grote koffers.

Onze kleine koffers op wieltjes zijn geschikt als handbagage en ideaal voor korte tripjes. Onze grotere koffers zijn perfect voor lange reizen en uitgebreide vakanties, maar we hebben ook een collectie veelzijdige, grote weekendtassen die heel goed van pas komen tijdens een weekend weg of gewoon een uurtje naar de sportschool.

We hebben onze handbagage beoordeeld op de vereisten van verschillende vliegmaatschappijen, zodat je altijd zeker weet of je aan de regels voldoet. Wat je ook gaat doen, wij hebben de juiste reistas voor jou.

Weekendtassen op reis
Hoe groot zijn de reistassen van Kipling?

Wat past er in mijn handbagage?

In principe zou je alles wat je tijdens een korte reis nodig hebt in je handbagage moeten kunnen meenemen. Als je hem goed inpakt, kan je kleding voor 5-7 dagen, toiletspullen en andere reisbenodigdheden in een tas voor handbagage kwijt.

Voor een reis van week heb je ongeveer 4-5 T-shirts, 2-3 tops met lange mouwen of jurken, een trui of vest, een dunne jas, 3 paar broeken of rokken, een pyjama en 7 paar ondergoed en sokken nodig. Een tweede paar schoenen past er ook wel bij. Daarnaast is er dan nog ruimte over voor toiletartikelen en andere benodigdheden, evenals technische spullen zoals een tablet of oplader.

De verplichte afmetingen van handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij, dus controleer voor je naar het vliegveld vertrekt altijd of jouw tas daaraan voldoet. En met welke maatschappij je ook vliegt, gebruikt altijd een TSA-slot om je bezittingen te beschermen!

Bekijk onze handbagage
Wat past er in mijn handbagage? | Kipling

Welke type tas is het meest geschikt voor op reis?

Hoelang je ook weggaat, je keuze qua reistas hangt af van hoe je graag reist en hoeveel je wilt meenemen. Als je naar je bestemming vliegt en niet voor extra koffers wilt betalen, moet je handbagage meenemen die aan specifieke eisen voldoet.

Misschien wil je wel een reistas met compartimenten, zoals een laptop hoes of ritsvak, zodat je makkelijk bij je benodigdheden kan. Je kunt je bezittingen nog beter beschermen door een harde koffer of een tas met een TSA-slot te kiezen.

Als je van plan bent naar verschillende bestemmingen te trekken, kan een koffer op vier wielen je helpen je pak of reiskleding netjes te houden tijdens alle verplaatsingen. Houd je het liever casual? Dan biedt een weekendtas alle ruimte die je nodig hebt in één praktische, duurzame schoudertas.

Vind jouw ideale tas
Welke type tas is het meest geschikt voor op reis? | Kipling

Wat heb je nu echt nodig?

Als je op reis gaat, wil je al je benodigdheden bij de hand houden, maar wel op een veilige manier. Er zijn verschillende soorten tassen die je helpen alles overzichtelijk én beschermd mee te nemen:

- Schoonheidsproducten, zonnebrandcrème en medicijnen gaan het beste mee in een toilettas.

- Gebruik tasjes van verschillende grootte om schoenen, hoeden of ondergoed van elkaar te scheiden en veilig mee te nemen.

- Voor extra veiligheid kun je een documentenmap of handtas gebruiken.

- Als je met het vliegtuig gaat, neem dan een rugzak of schoudertas met boeken, tussendoortjes en gadgets mee om je tijdens de vlucht mee te vermaken.

- Je belangrijkste benodigdheden houd je veilig bij je in een crossbodytas of een heuptas: veilig, licht en gemakkelijk te bereiken.

Houd het overzichtelijk
Wat heb je nu echt nodig? | Kipling
Naar boven