Wat zijn de verschillende soorten sporttassen?

Of je nu een nieuwe HiiT-les uitprobeert of begint met hardlopen, je hebt een sport rugzak nodig die bij jou (en je fitness routine) past. Maar hoe groot moet de sporttas zijn en hoe weet je welke het beste is? De standaard duffel tas om naar de sportschool te gaan ken je vast al, maar de juiste sporttas hangt af van wat je die dag op het programma hebt staan.

Enkele baantjes trekken in het zwembad voor je werk? Dan is een waterdichte sporttas de beste keuze. Deze houdt vocht buiten en in het waterdichte compartiment kan je makkelijk wat reservekleding opbergen. Bovendien heeft deze sporttas een apart vak voor je toiletspullen; perfect om shampoo, haarlak en andere douchebenodigdheden mee te nemen.

Als je buiten aan het sporten bent, dan is een tas met trekkoord of een mini sport rugzak perfect voor jou. Ga je na het sporten meteen naar je werk? Kies dan voor een sporttas die eruitziet als een draagtas. Bij Kipling ontwerpen we al onze tassen met stijl in het achterhoofd.

Shop onze sporttassen
Wat zijn de verschillende soorten sporttassen? | Kipling

Wat moet je meenemen in je sporttas?

Een sporttas op de juiste manier inpakken wordt al snel een routine voor elke fitnessfanaat. Misschien houd je een klaargemaakte sporttas bij de hand, of kies je uit verschillende opties naargelang je sportkeuze. Maar welke items horen nu sowieso thuis in een sporttas? Van natte doekjes tot een waterfles, laten we eens kijken welke spullen je moet meenemen.

Als het op essentiële accessoires aankomt, dan staan een deodorant en douchegel bovenaan onze lijst. Een kam met brede tanden is ook belangrijk - zo kan je makkelijk je haren ontwarren. Als je gehaast bent, is wat droogshampoo ook altijd handig.

Als je meteen naar je werk gaat, vergeet dan je sportkleding niet in te ruilen voor je werkoutfit. Je werkkleding kun je het beste plat in een apart compartiment stoppen, zodat deze niet kreukt. Vergeet ook je schoenen (of sneakers) niet in een aparte, opvouwbare tas te steken. Voor een optimale organisatie van je fitnesstas raden wij je aan om je snacks bovenop te bewaren.

Bekijk onze toilettassen
Wat moet je meenemen in je sporttas? | Kipling

Hoe maak je je sporttas schoon?

Je gymtas regelmatig schoonmaken is essentieel om je fitness routine vlot te laten verlopen. Vraag je je af hoe je een sporttas kan wassen of hoe je ervoor zorgt dat je fitnesstas fris blijft ruiken? En wacht, kan je een sporttas zelfs in de wasmachine stoppen?

De beste tassen om je bezwete sportkleding in op te bergen zijn waterbestendig en makkelijk schoon te maken. Hier bij Kipling zorgen we ervoor dat al onze tassen makkelijk kunnen worden schoongeveegd met een natte doek en zo te drogen kunnen worden gehangen. Denk ook na over waar je je spullen opbergt wanneer je deze niet gebruikt. Bewaar je sporttas thuis op een koele, droge plaats waar geen andere gebruikte sportkleding of sokken hangen.

Bekijk productonderhoud
Hoe maak je je sporttas schoon? | Kipling

Hoe draag je een sporttas?

Als je altijd onderweg bent, heb je vaak geen tijd om een fitness workout in te plannen. Voordat je volgende keer gaat sporten, onthoud dan dit: het geheim om een statement te maken met athleisure is om je outfit vol zelfvertrouwen te dragen.

Als het gaat om het dragen van een sporttas, kies dan voor een stijlvolle sporttas die bij jezelf past. Probeer eens een sporttas in vintage-stijl die een retro karakter uitstraalt. Als je voor het werk op pad gaat, kies dan een sporttas die compact genoeg is om te dragen.

Als je je naar een ochtendvergadering moet haasten, zijn er tal van modieuze sporttassen die ook als aktetas kunnen dienen. Het geheim van het dragen van een sporttas op de fiets is de optie in messenger-stijl, die je op je onderrug kan rusten terwijl je fietst.

Kan een sporttas dienen als handbagage? Voordat je aan boord van je vlucht stapt, kan je er gerust van zijn dat de meeste middelgrote tot grote sporttassen comfortabel in het bagagevak passen.

Kies je nieuwe sporttas
Hoe draag je een sporttas? | Kipling
Naar boven