€ EUR

Bel ons: 0800 81572

Gratis levering & retour

Ruilen

Uiteraard hopen we dat het liefde op het eerste gezicht is tussen jou en je nieuwe Kipling aankoop, maar we zien in dat je je soms, om welke reden dan ook, kunt bedenken. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om te retourneren.

Redenen om te retourneren

Je mag elke Kipling aanschaf via deze website retourneren om de volgende redenen:

Je hebt je bedacht

Geen probleem. Je hebt vanaf de dag van bezorging dertig dagen om je bestelling te annuleren. Wij geven een volledige vergoeding, inclusief reeds betaalde verzendkosten.

Het item is niet zoals omschreven

Als een Kipling product verkeerd omschreven is op een manier die eenvoudig op te merken is (zoals kleur), dan ontvang je binnen dertig dagen na bezorging een vergoeding. Retourzendingen die later dan deze periode gedaan worden, worden mogelijk geaccepteerd, naar ons oordeel.

Het item is gebrekkig

Goederen worden beoordeeld als gebrekkig als ze bij ontvangst beschadigd zijn, of als er zich een fabricagefout voordoet binnen twee jaar na aankoop. Hou er rekening mee dat slijtage niet valt binnen de categorie 'gebrekkig'.

Een retour aanmaken

Het is heel makkelijk om een item terug te sturen. Volg gewoon de volgende stappen:

  1. 1. Ga naar “Volg je bestelling” of “Mijn account”, geef je ordernummer in en klik op “Retour aanvragen”. Vul het retourformulier in met de gepaste reden van jouw retour en alle nodige details. Eens we jouw retour ontvangen hebben en de retourreden hebben goedgekeurd, ontvang je een bevestiging via e-mail.
  2. 2. Zorg ervoor dat je je item retourneert in zijn originele verpakking, inclusief alle bijbehorende accessoires, authenticiteitslabels, beschermhoezen en instructies, samen met het ingevulde verzendingsformulier. 
  3. 3. Zodra het geretourneerde item bij ons is aangekomen en is verwerkt, laten we het je per e-mail weten. Alle communicatie verloopt via de oorspronkelijke koper.
Terug naar boven