Over Kipling

How did it start

Hoe is het begonnen?

Ons verhaal begint in de lente van 1987 en zit vol met passie, creativiteit en geluk. In dat jaar liepen 3 bevriende Antwerpse ontwerpers stom toevallig tegen een weefgetouw aan met daarin een stuk gekreukeld nylon. En voilá, het idee voor Kipling was geboren. Nu ze opeens een unieke formule in handen hadden, lieten ze er geen gras over groeien en creëerden ze in no time betaalbare, sportieve, functionele tassen en andere lifestyle-benodigdheden die de garderobefavorieten zijn van vrouwen in 65 landen wereldwijd.

How did it start
Kipling - About Monkeys

En hoe zit het met de Monkeys?

Omdat onze merknaam verbonden is aan een auteur die bekend stond om zijn fantastische dieren – waaronder apen – wilden we er zeker van zijn dat dat speelse karakter ook terug te vinden zou zijn in onze collecties. En zo werd de Kipling Monkey geboren. Je vindt onze iconische zachte mascotte nu aan bijna elk product dat we maken en elke Monkey dankt zijn naam aan een van onze geweldige werknemers. Tegenwoordig bieden we zelfs collector’s items aan in mooie verpakkingen met ludieke thema’s als Royal Baby Monkey, Country Monkeys en veel meer.

Kipling samenwerkingsverbanden

Omdat onze hang naar avontuur onveranderd is gebleven, werken we sinds 2006 samen met een aantal van de meest veelbelovende jonge ontwerpers ter wereld. Deze vooruitstrevende collecties worden ontworpen in samenwerking met wereldwijd aanstormend talent, waaronder Cathy Pill (België), El Delgado Buil (Spanje), Gloria Coelho (Brazilië), Girls from Omsk (België), Helena Christensen (Denemarken) en Peter Pilotto (Verenigd Koninkrijk). Wie zal de volgende zijn? Hou ons in de gaten!

Kipling - Collaborations

Nu je alles weet over ons merk, is het tijd om onze tassen te bekijken.

Bekijk onze tassen Kipling - Bags
Naar boven